FaceBook YouTube Instagram
FaceBookna facebook

Otázky a odpovede

Vážený návštevník,
radi odpovieme na vaše otázky týkajúce sa Bezpečnostných dverí a služieb spoločnosti ADLO.

Vyplňte prosím nasledujúci formulár a čakajte našu odpoveď.
Je potrebné vyplniť všetky políčka.

Vyberte oblasť záujmu:

Vaša otázka:

chapta

Otázka: Požiarna ochrana v Adlo dverách ? Aká je požiarna odolnosť dverí bez požiarnej ochrany ? A aká je bezpečnosť dverí s požiarnou ochranou ? Prečo nie je v štandarde protipožiarna ochrana ?

ADLO bezpečnostné dvere ponúkame v základnom prevedení bez protipožiarnej úpravy, samozrejme za príplatok je možná protipožiarna úprava dverí v rôznych hodnotách EI/EW, samozrejme s platným protipožiarnym certifikátom.
Čo zahŕňa táto protipožiarna úprava bezpečnostných dverí?
Predovšetkým je to:
1. iná výplň dverí vo vnútri, jej zloženie závisí podľa požadovaných hodnôt EI/EW,
2. použitie protipožiarnej pásky po obvode dverí
3. doloženie platného Protipožiarneho certifikátu takýchto dverí, ktoré osvedčuje že dvere boli v skúšobni spálené.
Všetky tieto veci sú samozrejme naviac oproti základnému prevedeniu dverí, preto ich realizujeme formou príplatku, čo je celkom logické.
A aká je požiarna odolnosť dverí bez protipožiarnej ochrany ?
Samozrejme, že majú požarnú odolnosť. Je to dané ich konštrukciou, sú to celokovové dvere, takže v prípade požiaru určite nezhoria.
Akú hodnotu dosahujú však dosahujú podľa STN EN 1634 však Vám nevieme doložiť, nakoľko takéto dvere neboli na protipožiarnosť skúšané.
Takisto nevieme k takýmto dverám doložiť protipožiarny certifikát. Toto sú dôvody, prečo takýto typ dverí je lacnejší.
A prečo nie je v štandarde protipožiarna ochrana ?
Z viacerých dôvodov:
1. Nie každý zákazník potrebuje bezpečnostné dvere súčasne ako aj protipožiarne. Príklad vchod do skladu, do pivnice, do trezorovej miestnosti. Protipožiarne požiadavky stanovuje veľmi presne protipožiarny projekt v projektovej dokumentácii stavby.
2. Pri výmene starých dverí za nové sa takisto často krát stáva, že pôvodne dvere do bytov nie sú protipožiarne, hoci by z pohľadu súčasných predpisov mali byť aj protipožiarne. Jedná sa hlavne o stavby skolaudované pred rokom 1970. Je len na zákazníkovi, aký typ dverí si vyberie.
A či aj skutočne potrebuje protipožiarny certifikát od dverí.
3. To najpodstatnejšie, vlastnosti kladené na protipožiarnosť a bezpečnosť dverí sú v úplnom protiklade. Podrobnejšie, Protipožiarne dvere musia čo najlepšie oddeľovať tepelný tok, ktorý prechádza dverami. To znamená, že konštrukčne musia byť oddelené všetky možné miesta prestupu tepla. Naopak z hľadiska bezpečnosti, je najbezpečnejšia konštrukcia dverí čo najkompaktnejšia, to znamená čo najlepšie a najviac pozváraná. Takže výsledkom sú buď bezpečnostné dvere s protipožiarnou úpravou ako kompromis týchto požiadaviek alebo podstatne bezpečnejšie dvere bezpečnostné bez obmedzení vyplývajúcich z protipožiarnych požiadaviek. Napriek tomu, že obidvoje dvere boli skúšané a certifikované na bezpečnosť so zaradením do rovnakej bezpečnostnej triedy. Stačí len námatkou laicky porovnať pevnosť výplne dverí minerálnou vatou a bezpečnostným rastrom.
Prečo by mal potom zákazník platiť za niečo naviac, čo nepotrebuje a ešte k tomu to aj znižuje úroveň bezpečnosti dverí?
Našou snahou je predsa ponúknuť zákazníkovi maximálnu bezpečnosť za primeranú cenu.
Preto protipožiarnu úpravu dverí nepoužívame automaticky a štandardne.

29. 01. 2009 

Plánujete rekonštrukciu?
Zľavy až do 240€

Produkty

Služby

iADLO

Ďalšie

Predajne Galéria realizácií Video galéria

Cookies